fa
‘Wordt lid’
30 / 10 2013

Elke keer als ik naar kantoor rijd, moet ik er weer naar kijken. Ik weet wanneer het komt, dus ik kan eenvoudig mijn blik afwenden, maar dat doe ik niet. Gewoon, omdat ik me eraan stoor. In een weiland, in een van de dorpjes die ik passeer op weg naar Alblasserdam, staat een enorm bord waarop een plaatselijke vereniging een poging doet tot ledenwerving. Door de tekst ‘Wordt lid’ moet ik me geroepen voelen om me via de website aan te melden. ‘Wordt lid’. Dat menen ze toch niet? Is er dan niemand geweest die even dacht: ‘Hé wacht eens, het is toch gebiedende wijs? Die ‘t’ achter ‘word’ moet weg!’ Of ben ik nu echt de enige die zich hier druk over maakt?

Ik moet toegeven dat ik af en toe doorsla. Op de een of andere manier zie ik altijd schrijffoutjes in menukaarten, op vrachtwagens, ja zelfs in de ondertiteling van films of series. Begrijp me niet verkeerd: ik schrijf ook echt niet alles honderd procent foutloos, en moet ook regelmatig opzoeken ‘hoe het ook alweer zat’. Maar ik ben me er wel van bewust dat een goed geschreven tekst tijd en aandacht vergt. Niet alleen qua spelling, maar ook qua structuur, stijl en inhoud.

Gelukkig zien ook onze klanten de toegevoegde waarde van een goed geschreven tekst. Dat maakt copywriting tot een veel geleverde dienst bij ROB. Vaak als onderdeel van een gehele productie, soms ook als opdracht op zich. Worstel jij wel eens met het vinden van de juiste woorden? Het helder verwoorden van je boodschap? Of wil je je tekst voor de zekerheid laten checken? We helpen je graag!