Knappe huisstijl voor obs de Noord

Voor obs de Noord ontwikkelden we een nieuw logo dat beter paste bij de uitstraling en leermethode van de school. Sindsdien verzorgen we al hun communicatie-uitingen, zoals de signing, uitingen voor open dagen, website, rapportmappen, schoolgids en kalender,  shirts voor sportdagen en veiligheidshesjes.

Het nieuwe logo sluit aan op de werkwijze volgens het ‘meervoudig intelligentie principe’. Hierbij gaat het er niet om hoe knap kinderen zijn, maar HOE ze KNAP zijn. De Noord gaat uit van acht intelligenties, de zogenaamde ‘knaps’. Zo is er een ‘muziekknap’ en een ‘rekenknap’, maar bijvoorbeeld ook een ‘samenknap’ voor sociale vaardigheden en een ‘beeldknap’ voor talenten op visueel gebied. Alle ‘knaps’ vertaalden we naar pictogrammen die we in het logo verwerkten. Ook bedachten we de slogan ‘Knap in onderwijs’.

Het bestuur van de Noord berust bij Stichting openbaar basisonderwijs 3primair. Deze stichting  telt 14 individuele basisscholen, verdeeld over 20 locaties. Wij doen opdrachten voor 7 van de 3primair scholen en de stichting zelf.

Klant

obs de Noord

Branche

Onderwijs

Soort werk

promotie,concept,signing,ontwerp,campagne,corporate identity,communicatie

Datum

08-09-2014

Terug naar onze cases