Nieuwe identiteit voor gemeente Sliedrecht

In juli 2015 kregen we, door het winnen van een pitch, opdracht voor een nieuwe  huisstijl en vormgeven van een nieuwe website en diverse andere middelen van de gemeente Sliedrecht. Als creatief partner gaven we hier invulling aan, in nauwe samenwerking met medewerkers van de gemeente en Servicecentrum Drechtsteden.

Logo en huisstijl
Na een uitgebreid onderzoek naar de geschiedenis, identiteit en organisatie van de gemeente creëerden we een fris en strak logo waarin echt Sliedrechtse elementen vertegenwoordigd zijn: het gemeentewapen en het water waar Sliedrecht onlosmakelijk mee verbonden is. De gekozen hoofdkleuren zijn geel en blauw. We vertaalden het logo naar een huisstijl, die inmiddels is toegepast op de website, social media kanalen, de gemeentepagina en diverse correspondentiematerialen.

Website
De voormalige gemeentesite was nodig aan vernieuwing toe: frisser en moderner, met een goede zoekfunctie en leesbaar op alle apparaten. Allemaal zaken die op de nieuwe site helemaal in orde zijn. Op advies van ROB zijn tevens toptaken aan de homepage toegevoegd, die direct doorverwijzen naar de meest gezochte onderwerpen. De nieuwe website is geschikt voor desktop, tablet en smartphone. Nieuwsgierig? Kijk op www.sliedrecht.nl

Klant

Gemeente Sliedrecht

Branche

Overheid

Soort werk

concept,corporate identity

Datum

11-01-2016

Terug naar onze cases