Nieuws/

Voorkom afstraffing van Google, check je site op SSL

Voorkom afstraffing van Google, check je site op SSL
18/01 2017

Voorkom afstraffing van Google, check je site op SSL

Wist je dat Google vanaf dit jaar websites zonder SSL-verbinding zichtbaar gaat aanmerken als ‘onveilig’? En dat je website daardoor lager in de zoekresultaten terechtkomt? Dat wil je natuurlijk voorkomen! Check of jouw site een SSL-verbinding heeft. Is dit niet het geval? Onderneem dan snel actie!

Wat is SSL?

SSL is een Secure Socket Layer verbinding tussen de server en je bezoeker. Deze gecodeerde verbinding zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie versleuteld wordt verzonden en bij onderschepping niet leesbaar is voor derden. Hierbij kun je denken aan online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens.

Wat gaat Google doen?

Google wil het beveiligen van deze gegevens op websites standaard maken. Websites zonder SSL-certificaat krijgen van Google het etiket ‘onveilig’. Komt een bezoeker op een onveilige site, dan krijgt hij een waarschuwing. De kans dat de bezoeker afhaakt, wordt daardoor groter. Daarnaast krijgen websites zonder SSL een lagere ranking in Google. Je site wordt dus minder goed vindbaar.

Voorkom afstraffing

Voorkom deze negatieve gevolgen en check meteen of je website veilig is. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan de URL (https://domein.nl), een klein slotje voor de URL of een groene balk in je browser. Is dat niet het geval? Onderneem actie en zorg dat je website alsnog een SSL-certificaat krijgt!

Wij helpen je graag!

Heb je vragen over SSL? Wil je weten of jouw site SSL-proof is? Of heb je hulp nodig bij het verkrijgen van het SSL-certificaat? Onze internetafdeling helpt je graag! Bel 085 273 64 80 of mail direct naar Duncan of Robert.

Groot in doen: participatiekrant voor gemeente Sliedrecht

Stuifke opent nieuwe schooljaar De Stuifhoek

CROB staat er gekleurd op!